Portfolio – Uitgaves

Klik hier om mijn Portfolio op Issuu te bekijken:

Inne Haine Portfolio-Voorpagina

studie

– Master illustratie-beeldverhaal, 2009-2011, Sint Lukas Hogeschool Brussel,   afgestudeerd met onderscheiding                                                                                                        – Bachelor + Master audiovisuele kunsten (animatiefilm) 2005-2009, Sint Lukas Hogeschool Brussel. – Secundair kunstonderwijs (KSO – Beeldende Kunst), 1999-2005, De Wijnpers Leuven

uitgaves

Het mirakel van Vierves, uitgeverij Oogachtend, 2014                                                                – Le miracle de Vierves (Franse vertaling), Vraoum, 2017                                                           – kortstrip ‘Liefde is vis’, Servisch stripmagazine Stripolis nr 8, 2016                                      – 25 illustraties over belangrijke momenten en symbolen uit het jaartallenleven: ‘Het Jaartallenleven van Leuven’, Koninklijk Verbond der Jaartallen vzw, 2011                               – Kortstrip over Franz Kafka: ‘Bing’, uitgeverij Oogachtend, 2010                                               – Eindwerk animatiefilm ‘Ahasverus’: DVD ‘Fresh Pressed’, Sint-Lukas Hogeschool  Brussel, 2009

 

digitale uitgaves

-Stroke nr 37, cover, 2015                                                                                                            -Stroke nr 14, kortverhaal De Perfecte Vrouw, 2014                                                                    -Stroke nr 8, kortverhaal Zandloper, 2014                                                                                    -Stroke nr 4, kortverhaal Paardenkoppen, 2013

Er verschijnen ook kortstrips op Pulp deLuxe.

 

prijzen, selecties en deelnames

2017

Le Miracle de Vierves is  geselecteerd voor de categorie ‘Premier album’ van BDGest’Arts.

Le Miracle de Vierves is geselecteerd voor Le Prix Artemisia

Le Miracle de Vierves is geselecteerd voor LE PRIX RÉVÉLATION ADAGP/QUAI DES BULLES

Ik bracht in eigen beheer het boekje ‘Een stuk van mijn ziel’ uit, een bundeling van 10 semi-autobiografische strips die op Pulp deLuxe verschenen.

Mijn strip ‘Het Mirakel van Vierves’ is vertaald en wordt uitgegeven in het Frans als ‘Le Miracle de Vierves’, beschikbaar vanaf 5 april

Ik illustreerde het boek Onopgelost & Waargebeurd van Guy Didelez en Frank Pollet.

2016

Het Mirakel van Vierves is geselecteerd voor de Silvester Strips Debuutprijs 2016.

Samen met Tiger Crew maakte ik een muurschildering in Leuven.

Mijn korte strip ‘Liefde is vis’ is verschenen in Stripolis nr 8, een Servisch stripmagazine, november.

2015

Uitgave in het Yum Yum zine Pleh Gurl en deelname aan wedstrijd/expo Grafixx Greenhouse, november

Deelname met kortstrip aan groepsexpo van One Armed Man, november.

In oktober maakte ik een raamtekening bij Singel Lingerie in Leuven, voor de The Big Draw.

Ik maakte een illustratie voor Yum Yum Zine #1, thema schaakspel. Ik nam de witte koningin onder handen.

Ik heb de eer om met Het mirakel van Vierves bij de 5 beste strips van het najaar 2014  volgens Cutting Edge te zijn. Ik was dan ook in de running in de categorie beste Nederlandstalige strip van de 10e Cutting Edge Awards die in maart werden uitgereikt.

2014

De boekvoorstelling van mijn debuutalbum Het mirakel van Vierves vond plaats op 25 oktober in stripwinkel Mekanik in Antwerpen. Ook was er een kleine expo opgebouwd met prints en voorwerpen uit mijn boek.

In oktober maakte ik een raamtekening met Charlotte Dumortier voor The Big Window Walk, een onderdeel van The Big Draw, een tekenfestival dat dit jaar in Antwerpen plaatsvond.

Op 30 januari is het gedichtendag. In de Kammenstraat in Antwerpen palmen ikzelf en andere tekenaars de winkelruiten in dankzij een samenwerking tussen Jeugd en Poëzie en het SKETCH collectief.

2013

In oktober opende de expo Stil Vinyl van Leuven Stript. Ik werkte samen met een bekende Vlaming om zijn/haar anekdote over het liedje ‘La Ballade des gens heureux’ om te toveren tot een platenhoes.

In juni werd ik één van de vier winnaars van de Culturele Uitdagingen van Thalys. Ik kreeg een budget toegewezen om mijn artistieke project, een online bordspel, uit te werken. Sinds eind 2014 is het spel speelbaar op www.gerardgame.be (van 2 tot 6 spelers)

2012

Mijn strip ‘Liefde is vis’ is gepubliceerd in P@per nr. 20. P@per is een uitgave van Brabant Strip.

Ik maak de cover voor het decembernummer van de Stripgids 32. Binnenin worden 8 pagina’s van mijn werk gepubliceerd.

Ik nam deel aan de Plastieken Plunk, een wedstrijd voor de beste kortstrip van de Benelux, en ben bij de 8 finalisten.

Met mijn deelname aan de Benelux Beeldverhalenprijs haalde ik de longlist (de 40 beste uit meer dan 100 inzendingen). Mijn strip werd in juni tentoongesteld in 37PK in Haarlem.

Op 5 mei opende  in de tentoonstellingsruimte Tweebronnen (van Kunst In Huis – Leuven) Expo 2 met werken van zes oud leerlingen van de kunstafdeling van De Wijnpers. De tentoonstelling kadert in het 100-jarige bestaan van de Leuvense school. Ik stelde er mijn illustratiewerk en een kort beeldverhaal voor.

Deelname aan expo Graphic Poem in het kader van Leuven Stript. De expo ging door in Bib Tweebronnen in Leuven en toonde een 30-tal graphic poems die tot stand waren gekomen door een samenwerking van een tekenaar en een schrijver – dichter. Op de vernissage op 3 mei hielden Lotte Dodion en ik een klein optreden. Lotte las een gedicht voor en ik tekende live beelden bij de woorden.

In januari gaf Stripwinkel Mekanik  het thematische boekje ‘De Reis’ uit. Het bundelt de tekeningen van de laureaten van de strip & illustratiewedstrijd uit 2011. Ik kreeg een plekje op pagina’s 2 en 3.

2011

Medewerking tijdens het openingsconcert van Strip Turnhout: Arbeid Adelt! en 13 tekenaars geven het beste van zichzelf tijdens een stripconcert, 9 december.

Ik ben bij de 8 finalisten van de Plastieken Plunk, een wedstrijd voor de beste kortstrip. Mijn indzending is ‘zandloper’, een strip die deel uitmaakte van mijn afstudeerproject, november.

Bij de wekelijkse wedstrijd van Teeville werd mijn T-shirt ontwerp gekozen. Het zal op beperkte oplage gezeefdrukt en verkocht worden, 14 oktober.

Masterexpo illustratie-beeldverhaal, tonen van de eindwerken van Sint-Lukas Hogeschool, Brussel, september.

Publicatie van 25-tal illustraties in ‘het jaartallenleven van Leuven’, uitgeven door het
Koninklijk Verbond der Jaartallen Leuven vzw, augustus.

2010

Vertoning van korte film ‘Ahasverus’ op De Lange Nacht Van De Korte Film 2 in Overijse, 27 februari

Vertoning van ‘Ahasverus’ op Unlimited #4, kortfilmfestival van Keulen, 28 november

Deelname aan Kulturama in Leuven. 4 verschillende kaartjes rond het thema ‘engelen’ werden verspreid in boeken in
bib Tweebronnen. Mensen konden deze kaartjes verzamelen en bijhouden. De
kaartjes waren een aankondiging voor het theater- en spektakelfestival ‘Leuven
in Scène’, later dat jaar.

Vertoning van 7 kortfilmpjes op ‘Leuven in Scène’ in mei. Deze filmpjes draaien rond het thema ‘engelen’, werden speciaal voor het festival gemaakt. Ze werden vertoond op ‘scopitones’ in het stadspark van Leuven.

Deelname aan Artiestenparcours in de Brabantwijk in Brussel in juni. Een paar studenten van onze klas stelden hun werk tentoon op een locatie in de Paleizenstraat, de werken werden ook te koop aangeboden.

Uitgave in ‘BING’, een collectief boek met korte strips en illustraties van de studenten van de richting Illustratie & beeldverhaal van Sint-Lukas Hogeschool Brussel, uitgeverij Oogachtend. Er volgt ook een groepstentoonstelling in het Stripmuseum van Brussel.

2009

Vertoning van korte film ‘Knoflook’ (productie gemaakt voor Stichting Culturele Droomwevers uit Nederland) op de open screening op het Anima filmfestival, Brussel.

Selectie en vertoning bij de 10 geselecteerden in de categorie ‘animatie’ bij The One Minutes Belgian Open, Gent (met Hoekhuis)

Duo-tentoonstelling samen met Pieter Dirkx, in het Gemeenschapscentrum Ten Weyngaert te Vorst.

Vertoning van ‘Satellite City’ op Canvas, na deelname aan ‘de canvasminuut’.

Selectie ‘Satellite City’ bij de 30 geselecteerden bij de 1 minute film & sound awards, Leffingeleuren in september.

Deelname aan festival Leuven Stript in Leuven, oktober: vertonen van making-of van eindwerk ‘Ahasverus, the wandering Jew’ in de etalage van Stripwinkel Gobelijn. Tentoonstelling met tekeningen en vertoning van de volledige film ‘Ahasverus’ in de leeszaal van bibliotheek Tweebronnen.

Vertoning ‘Ahasverus’ op Het Grote Ongeduld, VUB Brussel, 18 november.

Bekijk hier mijn eindwerk animatiefilm: Ahasverus, the wandering Jew.

Hier vind je een one-minute filmpje: Hoekhuis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s