Het Mirakel van Vierves

Foto: Justina Česnauskaitė

Het Mirakel van Vierves vertelt een tragikomisch verhaal over een toeristisch dorpje in de Belgische Ardennen.

Een aanrader voor liefhebbers van magische herten, muffe souvenirwinkels en cassettebandjes met muziek van Claude François.

Update: Het Mirakel van Vierves is geselecteerd voor de Silvester Strips Debuutprijs 2016.

Update: Mijn strip komt in 2017 uit in het Frans, de uitgave wordt voorzien door éditions VRAOUM.

Recensies – interviews

“If the same thing happened to me as happens to François in the graphic novel – the incident that influences the whole village – I think my breakdown would come much sooner.”

Broken Frontier

Inne Haine’s style is a perfect fit with the subject matter and atmosphere of the story, with its naively cartoony characters and very simplified, almost stylised settings. Her background as an illustrator is quite apparent in the way she renders the trees and bushes in the forest that surrounds the town, and in the very expressive layouts of certain key pages. At the same time, she reduces her settings and backgrounds almost to a bare minimum so as to focus on the activities that take place, thus avoiding a pitfall that so many illustrators that turn their hand to comics fail at, when they value form over content.

Forbidden Planet

Knap geconstrueerd verhaal, waarin Haine scènes uit het heden afwisselt met flashbacks en informatieve intermezzo’s. Niet alles is wat het lijkt; gaandeweg ontdekt de lezer hoe de vork in de steel zit. Schitterende combinatie van sfeervol teken- en kleurwerk met een voldragen scenario, een ingenieuze structuur en magisch-realistische flitsen vol symboliek.

NBD Biblion

[…] haar Mirakel van Vierves is een schitterende combinatie van sfeervol teken- en kleurwerk met een voldragen scenario. Inne Haine is een welgekomen aanvulling op de al rijkbevolkte Vlaamse vijver van striptalent. Van haar kunnen we de komende jaren zeker nog andere fijne verrassingen verwachten.

Enola

Niet alleen de vormgeving is top, ook de tekeningen zelf zijn adembenemend. De Leuvense heeft een kwieke klare stijl die meer dan eens doet denken aan wat de tandem Dupuy-Berberian uit zijn mouw schudt: ronde gezichten, dik geïnkte lijnen and so on. Maar Haine heeft meer in haar mars. Neem nu die prachtig uitgewerkte landschappen. Of de nachtelijke passages die half uitgeveegd lijken. Bijna niet te geloven dat dit het werk van een debutante is.

Cutting Edge

De ingenieuze structuur en magisch-realistische flitsen vol symboliek maken van dit boek al zelf een half mirakel. De geboorte van dit (uitgezonderd een paar spelfoutjes) onbevlekte debuut van de in 2011 op Sint-Lukas afgestudeerde zevenentwintigjarige Leuvense Inne Haine is al helemaal een mirakel omdat vrouwelijke stripauteurs niet dik gezaaid zijn.

Met Haine verwelkomen we een fris, nieuw geluid (heel anders dan burlende herten) met een heldere, haast kinderlijke manier van tekenen, met warme en volle vormen en kleuren, en met oog voor de outline van een plot. Geen zware kost, maar een hertenragout ligt dan ook zelden zwaar op de maag.

Stripspeciaalzaak

Het leest vlot, zeer vlot, aangenaam en bij wijlen echt meeslepend. Het is dan ook niet te verwonderen dat je het boek sluit met een gevoel van ‘ik wil meer’.

Stripinfo

Boekvoorstelling – expo en signeersessie

Zaterdag 25 oktober van 14 tot 18 – Stripwinkel Mekanik – Sint-Jakobsmarkt 73, Antwerpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s