Drawn Kaartspel

Enkele maanden geleden werd ik gevraagd om een illustratie voor de speelkaart klaveren 1 te maken. Drawn! is een project waarbij 58 Belgische en Nederlandse tekenaars, cartoonisten en illustratoren samenwerken om een kaartspel te creëren.

Op 20 augustus opent de bijbehorende expo in het Nationale Museum van de Speelkaart in Turnhout. Daar worden de ontwerpen en originele tekeningen tentoongesteld.

Inne_Haine_speelkaart_drawnHier een kort interview over mijn bijdrage aan Drawn:

1. Wat zouden wij moeten weten van jou?

In 2014 kwam mijn debuut uit. ‘Het Mirakel van Vierves’ is een tragikomische strip over een dorp in de Ardennen. Een aanrader voor liefhebbers van magische herten, muffe souvenirwinkels en cassettebandjes met muziek van Claude François.
Ik ben ook freelance illustrator.

2. Waarom heb je deze illustratie gekozen?

Net zoals het vrouwtje op de tekening hou ik ook van planten. Klavers zijn onopvallende plantjes waar vaak overheen wordt gekeken. Ik beeldde me in hoe het zou zijn als je in een jungle van metershoge klaver zou wandelen.

3. Wat brengt de toekomst?

Om de twee weken verschijnt mijn autobiografische kortstrip op de website Pulp DeLuxe. Ik haal daarvoor inspiratie uit mijn dagdagelijkse gedachten, mijmeringen en angsten. Daarmee zou ik graag nog een hele tijd doorgaan.
Ik hou me tegenwoordig vooral bezig met kleine persoonlijke projecten. Ik wil me bijvoorbeeld graag verdiepen in het maken van patronen en textielprints.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Expo, Illustratie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s